Некінець світу: що робити, якщо тебе покинули?

 


    Як не прикро, але це сталося.

Вона/він сказала/в, що вам не по дорозі (у вас різні погляди на життя, ти не любиш його/її хом'яка, ви не підходите один одному по гороскопу, потрібне підкреслити).

 

Все, ви більше не пара. Цей неймовірно сумний факт доведеться прийняти. Чим швидше ти це зробиш – тим краще. Занурюватися в безодню довгих і безплідних страждань зовсім зайве, вже повір. Пригнічений стан нікого не прикрашає.

 

З ЧОГО ПОЧИНАТИ ПРОЩАННЯ З МИНУЛИМ?

 

Звичайно, після такого хочеться виговоритись. Візьми подругу, друга, сестру, маму - близьку тобі людину - виділили вечір і гарненько порюмсай. Страждати можна на всю котушку.

 

Але! Нехай це буде один вечір – і все! Повторювати наступного дня процедуру не варто, бо це загрожує вечорами спогадів з однотипним сценарієм.

 

Деякі люди намагаються анестезувати хвору «душу» алкоголем. Затія так собі. По-перше, не факт, що сум пройде. На багатьох алкоголь дуже протилежно впливає, і замість веселощів хочеться ще більше сльози лити. По-друге, після бурхливого вечора на душі може стати ще важче. По-третє, під впливом алкоголю є високий ризик написання непотрібних повідомлень колишньому партнеру.

 

А ЩО РОБИТИ ПОТРІБНО?

 

1. Викидаємо чи надійно ховаємо все, що нагадує про колишнє. Зубна щітка, забута футболка, подарована тобою чашка не повинні муляти очі. А ось спільні фотки можеш зберегти у якомусь таємному місці. Цілком можливо, що через пару років тобі буде цілком приємно їх переглянути та згадати бурхливе минуле (але якщо дуже хочеться, то можна викинути або спалити).

 

2. Відмовляємося від нав'язливої ідеї повернути його/її будь-яким способом. Не треба чатувати на нього/неї під будинком, «випадково» опинятися на тих же вечірках, що й колишній партнер, і намагатися потоваришувати з його друзями. Навряд чи з цього щось вийде. Ти просто гаєш час, якщо чесно. До того ж ризикуєш виглядати безглуздо.

 

3. Припиняємо заходити на його/її сторінки в соцмережах по сто разів на день. Ти й так уже знаєш напам'ять усе, що вона/він писала/в протягом останнього року. Нові пости лише засмутять. Особливо, якщо вони будуть про те, як у нього/неї зараз все добре.

 

4. І сама/сам не пиши пости в соцмережах, сподіваючись, що їх прочитає колишній партнер. І все зрозуміє. І захоче повернутись. Спеціальні пости після розставання бувають в основному двох видів: про те, як тобі сумно без нього/неї, і про те, як тобі без нього/неї весело. Сенсу мало і від тих, і від інших. Перестань уже жити для нього/неї і перемикайся на власне життя.

 

5. Займися чимось, на що в тебе постійно не вистачало часу. Неважливо, що це буде – спортзал, курси французької мови або клуб домедичної допомоги. Напевно, є речі, які ти давно хотів/ла освоїти, але все було колись (особливо це актуально зараз!). У тебе якраз з'явився такий бажаний вільний час – от і пусти його у продуктивне русло.

 

6. Спілкуйся з людьми, заводь нових друзів. Нові знайомства дозволяють швидше забути старі біди. Може, саме серед цих нових друзів той, хто вилікує тебе від смутку.

 

Життя триває. І попереду на тебе чекає море приємних пригод.

 

Джерело: blog.drugstore.org.ua/uk - гостросоціальний проєкт для спрямований на збереження здоров'я молодих людей

Коментарі

Популярні публікації