Рецепти великих ідей

 

Прості правила які допоможуть залишитися при здоровому глузді:

1. Залишайтеся веселими. Так-так, коли ви жартуєте, ви даєте своєму розуму свободу розглянути незвичайні можливості. Радість допомагає заглушити внутрішнє судження, яке оцінює ідеї як безглузді. 

 

2. Витрачайте час на будь-яке заняття. Що вам подобається робити просто так? Улюблені заняття пробуджують свідомість; виділіть час для хобі (навіть у темряві), і ви повернетеся до своєї роботи з новими силами.

3. Вирішуйте кілька задач. Один із секретів здатності швидко відновлювати фізичні та духовні сили полягає в тому, щоб завжди мати можливість переключитися на вирішення інших проблем. Це позбавить вас від нудьги і марних думок.

 

4. Проводьте час в суспільстві. Озирніться навколо - на чию підтримку ви можете розраховувати? Знайдіть людей, які не тільки співчувають вашим прагненням, а й розуміють вас.

 

5. Не бійтеся суперництва. Зверніться до тих, хто здатний дати розумну пораду. Ваша ідея не обов'язково повинна звучати поетично або мати закінчений вигляд. Задайте щирі питання і будьте відкриті відповідям.

6. Завзято продовжуйте. Можливо, вам не приходять в голову нові ідеї - не засмучуйтеся, спробуйте внести зміни у вже існуючі проекти. Бах писав кантату щотижня, навіть коли був втомленим або хворим. Одні його твори істотно поступаються іншим, а деякі в значній мірі запозичені з його ранніх робіт. Але щотижня він додавав щось нове. Бах вважав, що «м'язи творчості»  потрібно регулярно тренувати.

7. Змініть заведений порядок. Читайте альтернативну літературу. Лягайте раніше (або пізніше). Ходіть трохи швидше (або повільніше). Причешіть волосся на другий проділ. Робіть перерви в своєму розпорядку. Спробуйте виробляти звичні дії - відкрити кран або відгвинтити кришечку тюбика із зубною пастою - за допомогою лівої руки. Якщо ви лівша, то спробуйте це зробити правою. Приймайте душ із закритими очима, регулюйте напір води і температуру наосліп. В процесі цих вправ руки отримають і передадуть мозку незвичайні відчуття.

 

8. Такі думки завжди допоможуть:

Я впораюся….

У мене вийде….

Я навчуся…

Все буде добре…

Я не буду боятися…

 
9. Здоровий сон - найкращий лікар. Одним із способів подолання стресу є нормальний повноцінний сон. Намагайтеся перед сном відкинути всі важкі, що накопичилися за день, думки. Щоб відчувати себе комфортно, необхідно спати не менше 8 годин на добу. Саме уві сні мозок часто підказує вам рішення ваших проблем, над якими ви безуспішно думали протягом дня.

 


Коментарі

Популярні публікації